RING OSS PÅ 957 47 967
Til elevside

Vi engasjerer oss for dyrenes velvær

Skolens filosofi

En lærers målsetting er at eleven skal bli flinkere enn læreren.

Grunnidèen bak skolen var å kunne gi en god og grunnleggende opplæring i hundemassasje. Det fantes lite faglitteratur om emnet, og for å kunne jobbe med hundemassasje trengtes det også omfattende utdannelse innen anatomi og fysiologi.

Her fantes det god veterinærlitteratur, men ingenting skrevet på norsk. Derfor lagde vi vår egen faglitteratur for skolen!skolens filosofi

Det er et omfattende materiale på ca. 500 sider, med blant annet fargeillustrasjoner av hver enkelt muskel. Dette materialet blir ikke solgt utenfor rammene av skolen.

En dypere filosofi er at hundemassasje ikke bare er en massasjeteknikk hvor man lærer å løse opp muskelspenninger, det handler også om holdninger til dyr og hvordan man behandler dem. Det å lære å ”se” dyr gjør også noe med oss som mennesker. Det handler om respekt og omtanke for alt levende rundt oss.

Hvordan kan man lære dette ved å massere en hund?

Når man legger hendene sine på et annet individ så ”åpner” man hjertet.
Hunder kan ikke kommunisere med ord, derfor må vi prøve å forstå dem gjennom å lese kroppsspråket deres.

Dette er veldig viktig under behandling, for å unngå å trå over usynlige grenser. Alle hunder har sin egen personlighet akkurat som oss mennesker, og det er viktig at de blir møtt og forstått som unike individer.

Derfor er en del av filosofien å lære hundeeiere å se og forstå hunden sin på en ny måte.

Hvorfor masserer vi hunden?

Både du og hunden har glede og nytte av at du masserer den. Hunder viser oss så mye glede og hengivenhet, og vi kaller den for ”menneskets beste venn”. Kanskje vi også skal strebe etter å bli ”hundens beste venn”.

Alle hunder uansett om det er en jakthund, trekkhund, brukshund, utstillings hund eller selskapshund trenger massasje. Flere og flere veterinærklinikker bruker hundemassasje på sine klinikker i forbindelse med rehabilitering.Carmen_Kadim_Massere_Hunden

Hundemassasje har så mange positive effekter at man kan si at der er like viktig for dens helsemessige velbefinnende som fysisk aktivitet, fôring, børsting, kloklipping og tannpuss.

Man kan bruke hundemassasje i ulike sammenhenger:

 • Forebygging av skader. En muskel som er godt trent og som ikke har spenninger og avfallstoffer, er sterkere, tåler større påkjenninger og blir ikke like lett utsatt for skader.
 • Rehabilitering. Massasje har vært benyttet i mange år som en rehabiliterende behandling etter skader på mennesker. I dag blir det mer og mer benyttet mot rehabilitering på hund etter skader og operasjoner.
 • Kontakt. Man oppnår fortere kontakt og tillit, og gjør hunden trygg på berøring.
 • Trening/dressur. Man utsetter hele tiden hunden for spenninger når man trener den.
 • Konkurranse. Man forbedrer hundens yteevne.
 • Man påvirker kroppens immunforsvar og utskillingsorganer.
 • Massasje aktiverer et antistresshormon. Det er forsket på at ved gjentatte strykninger blir et antistresshormon aktivert i hundens kropp.
 • Man lærer hunden å bli visitert og håndtert, noe som også letter veterinær besøk og ikke minst kloklipping.

.

Etikk og Moral

Ved behandling av dyr

 

Det er viktig at vi som behandler dyr har god Etikk og Moral ved behandling av dyr:

 1. Vi som alternative behandlere er ikke autorisert til å stille diagnoser. Av den grunn er det meget viktig at vi i alle tilfeller det hersker tvil om hvorvidt dyret har en tilstand som krever medisinsk behandling, henviser til veterinær.
 2. Dersom vi skal behandle et dyr med en medisinsk tilstand, er det viktig at vi gjør dette i samarbeid med en veterinær, for å være sikre på at det vi gjør (eller lar være å gjøre noe) er det som er mest formålstjenelig for tilstanden.
 3. Vi plikter å si ifra til distriktsveterinæren dersom vi mistenker at dyr vi har kontakt med blir vanskjøttet..
 4. Dersom et individ viser sterk motstand til behandling på tross av at det er erklært friskt, skal det ikke behandles. Noen kan ha uavdekkede tilstander hvor behandling fremprovoserer smerte. Det kan og være enkelte individer som rett og slett ikke liker denne typen berøring.
 5. Man bør til enhver tid holde seg oppdatert på hvilke lover og regler som gjelder ved behandling av dyr, og ikke gjøre noe som overskrider lov om dyrs velferd. Man bør ha ansvarsforsikring, slik at eier og dyr til enhver tid kan være trygge på at du er seriøs, og at de har rett til erstatning dersom du gjør feil.
 6. Man skal alltid vise respekt for hundene og deres eiere, og alltid møte dem på en høflig og vennlig måte. Hvis man ikke kan hjelpe dem, bør man ha kunnskap og kjennskap til andre terapeuter man kan henvise til.
 7. Man skal vise respekt for andre terapeuter, behandlingsformer og skoler, og ikke snakke nedlatende om dem for å fremheve egen kompetanse!
 8. Alle som har noe seriøst å tilby, ønsker det beste for både eiere og dyr.

.

Dyr kan ikke si ifra selv eller forsvare seg.

Dyr har ikke mulighet til å fortelle hvor det har vondt.

Dyr kan ikke selv ta aksjon ved overgrep.

Dyr kan ikke velge hvilken mat, pleie eller behandling de får.

Historisk gjennomgang

Massasje er hverken noen ny eller alternativ form for behandling. Man har faktisk funnet dokumentasjon på at Hippokrates,legekunstens far fra Hellas, anbefalte jevnlig massasje for krigere og idrettsmenn! Han mente at det forbedret deres yteevne i strider og konkurranser.


Massasje på mennesker er over 5000 år gammelt, noe man har funnet dokumentasjon på i gamle kinesiske skrifter.
Massasje av dyr er ca 3000 år gammelt og stammer fra antikkens Hellas. Grekerne og Romerne brukte det både på seg selv og sine husdyr.

Den greske filosofen, Flavius Arrianus anbefalte massasje av alle husdyr.

Han mente at:Massasje_Hippokratus

 • Dyrene holdt seg friskere
 • Det styrket muskulaturen
 • Musklene ble smidigere
 • Pelsen ble mer glansfull
 • Renset ut hudens urenheter
 • Dyrene ble lettere å ha med å gjøre
 • De ble mer trofaste og mentalt stabile


På 1800-tallet utviklet svensken Per Henrik Ling den klassiske massasjen vi kjenner til i dag, Sweedish massage. Hundemassasje bygger på massasjeteknikkene til Per Henrik Ling. Det bygger på en tradisjonell behandling av skader i muskler, sener, ligament og ledd. Det er erfart at dyr kommer seg raskere etter skader og operasjoner. I dag er massasje en anerkjent behandlingsform både som forebyggende og rehabiliterende.

Neo Flogerø – norske eteriske oljer

Det gamle meieriet i Alvdal huser Nordens eneste distillatør av eteriske oljjer i stor skala. Neo Folgerø har tatt i bruk naturens råvarer, gamle tradisjoner og ny viten i produksjonen av norske eteriske oljer. Siden starten i 1997 har bedriften destillert ut fra rundt 80 ulike råstoffer, fra skog og fjell, eng og åker. Einer og gran, furu og fjellkvann, gamle norske urter og medisinplanter er noen av råvarene til eteriske oljene.

Vær og klima i den norske fjellheimen har gitt enestående vekstvilkår.Neo_Hundeolje Naturens egne krefter – det intense, nordiske lyset i vår korte og hektiske sommer, etter vinterens ekstreme kulde – har gitt planteoljene sin unike energi. Konsentrerte oljer, utvinnes fra plantedelene – som blomster, bladet, røtter, frø, frukt og bær. Hver olje har sin egen karakteristiske duft, smak og dokumenterte virkning.

De eteriske oljene er uten noen syntetiske tilsetningstoffer, og Neo Folgerø`s filosofi er å tilby et rent naturprodukt som et alternativ til alle petroleumsbaserte velvære produkter. Ved hjelp av presis apparatur er alle virkestoffene analysert, og virkningen dokumentert. Vi benytter oss av Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim for analyse av de eteriske oljene.

Neo Folgerø har laget flere produkter til hund, bl.a den kjente ”Labbefett”.
Den kan man nå få kjøpt i 100ml. Plastikkboks med skrukork.

Vår erfaring

Nordisk Hundemassasjeskole har prøvd ut massasjeoljene som består avhundemassasjeoljehundemassasjeolje_varmende 2 typer; en restituerende og en varmende. Carmen, er selv utdannet Aromaterapeut og har brukt eteriske oljer i 20 år på mennesker. I starten var hun litt skeptisk til bruk av oljer på hund, men etter å ha prøvd det først på en Schæfer med dårlig rygg skjønte hun fort at dette hadde noe for seg.

Det har vært testet ut på nyoperert hund, både som betennelsesdempende lett massasje og på operasjonsarr når stingene har blitt tatt. Oljene fra Neo Folgerø er 100% rene, derfor har de god evne til å trekke inn i huden. Det gjør at hunden ikke kjennes fettet ut på huden/pelsen når man masserer det inn. Nordisk Hundemassasjeskole har utviklet massasjegrep som gjør det lettere å bruke oljene på hund.

Andre hundeprodukter fra Neo er shampoo, flåttmiddel og ”siste stikk”.

Det siste produktet som har vært prøvd ut er mugg olje til hest. Mange hester er plagget av mugg nå som vi har hatt mye regn og hestehagene er full av gjørme. Vi har testet det ut på egne hester, og det tok ikke mange dagene før vi så resultat av behandlingen. Muggen var borte på en uke og det leget såret under.

Vi er meget entusiastiske og fornøyd med produktene og samarbeidet med Neo Folgerø. Det er flott at vi har et norsk produkt å kunne tilby våre kunder, som består av 100% rene råvarer fra Norsk natur.

Nordisk Hundemassasjeskole AS ble etablert i 2005 av Carmen Germaine Kadim.

Skolen tilbyr en 1,5 års utdanning i hundemassasje og fysio/rehabilitering fordelt på grunnkurs og 11 moduler.  Utdannelsen passer for de som ønsker å jobbe profesjonelt som Aut. Hundemassør og Fysio/rehabterapeut. For de som ønsker kun å massere egne hunder passer det med Grunnkurs og Modul 1.

hils på

Carmen Kadim

Carmen begynte sin yrkeskarriere som offiser i Sjøforsvaret med spesialistutdannelse innenfor elektronikk.

Senere utdannet hun seg innenfor klassisk massasje, hundemassasje, soneterapi, aromaterapi, rosenmetoden, øreakupunktur , kinesologi og termografi på hund.
 Hun har vært student ved universitetet i Trondheim og tatt blant annet filosofi, økologi og humanbiologi. I tillegg har hun tatt kurs  innen Heste- og Hundeassistert psykoterapi og læring. I dag driver hun Nordisk hundemassasjeskole hvor hun utdanner andre innen massasje, fysioterapi og rehabilitering av hund. Hun har holdt kurs og foredrag for veterinærer og dyrepleiere, hatt nært samarbeid med politiet og blindeforbundet.

Gjennom hennes nysgjerrighet og engasjement for hundens bevegelsesapparat har hun gjennom flere år tilegnet seg unik kunnskap om hundens anatomiske oppbygging, utviklet egne effektive behandlingsteknikker og ut ifra dette laget omfattende faglitteratur om hundens anatomi, fysiologi og ulike behandlingsteknikker.

Carmen har i tillegg drevet aktivt med jakthunder og jaktdressur siden 1987, og trent hunder for andre profesjonelt like lenge.

hils på

Wenche Granli Ekeli

Wenche Granli Ekeli er utdannet hundemassør fra Axelssons i 2003, er utdannet hundefysioterapeutfra Naturmedicinsk Hälsocenter i Gøteborg i 2003 og fysioterapeut på smådyr fra Strømsholm i 2005.

Wenche startet AquaDog i Sandvika våren 2004 og kunne da tilby rehabilitering av hund i Norgesførste motstrømsbasseng for hund. Da behovet for rehabilitering meldte seg over hele landet, åpnetvi AquaDog Bergen i 2006 og AquaDog Vestfold i 2008, i tillegg til at vi startet opp første kull medrehabstudenter i januar 2007. Så langt er 4 kull utdannet i samarbeid med NordiskHundemassasjeskole.

Wenche jobber som paramedic (ambulansesjåfør) ved Ullevål Universitetssykehus til daglig, men er også utdannet agronom og har jobbet i brannvesenet.

Hun har alltid hatt dyr av alle slag, var først hestejente før hundelivet tok overhånd. Hun hadde berner sennenhunder i over 20 år, men siden høsten 2009 er det pumier som råder i hjemmet.